Alte știri

Precizările CEC despre startul turului doi al alegerilor prezidențiale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pentru organizarea celui de-al doilea tur de scrutin prezidențial numărul celor 2143 secții de votare a rămas același: 2004 pe teritoriul țării, incluzând 42 de secții pentru locuitorii din stânga Nistrului și 139 în afara Republicii Moldova.

La ora 7.00 și-au început activitatea toate secțiile de votare din țară. Conform situației la ora 08:00, în străinătate, procesul de votare a demarat la ora locală 07:00. Astfel, până la acest moment este în desfășurare procesul de votare în cadrul secțiilor constituite în Japonia, China, Azerbaidjan, Emiratele Arabe Unite, Statul Qatar, Israel, Federația Rusă, România, Turcia, Bulgaria, Grecia, Cipru, Ucraina, Belarus, Estonia, Letonia, Lituania.

Pentru turul II al alegerilor prezidențiale au fost tipărite peste 3,6 milioane buletine de vot, dintre care peste 671 mii au fost distribuite secțiilor de votare din afara țării.

Scrutinul de astăzi va fi monitorizat de circa 2 400 de observatori acreditați de CEC.

Amintim că, exercitarea dreptului la vot poate fi realizat în baza următoarelor acte:

  • pentru secțiile de votare din țară: buletinul de identitate valabil, buletinul de identitate provizoriu, sau livretul de militar;
  • pentru secțiile de votare din afara țării: pașaportul cetățeanului Republicii Moldova, inclusiv cu termen de valabilitate expirat, buletinul de identitate sau livretul de marinar.

Subliniem că pe site-ul Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) sunt actualizate operativ informațiile privind situația tuturor celor 139 de secții de votare constituite în străinătate la secțiunea „Alegeri prezidențiale 2020”.

Comisia Electorală Centrală îndeamnă și vă încurajează să votați conștient, responsabil și în siguranță pentru a reduce riscurile de răspândire și infectarea cu virusul COVID-19.

VIDEO // Situația la moment, de la podul care leagă localitățile Rezina și Râbnița

loading...

Comments are closed.