Alte știri

Precizările MAI în legătură cu acuzațiile Maiei Sandu: Este regretabil că, în perioada campaniei electorale dar și preelectorale, unii politicieni au încercat să manipuleze opinia publică

Pinterest LinkedIn Tumblr

În contextul afirmațiilor Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, făcute într-o emisiune televizată, precum că membrii familiei sale, dar și unii politicieni, ar fi urmăriți la indicația ministrului Pavel Voicu, Ministerul Afacerilor Interne a venit cu următoarele precizări:

„Această declarație este evident una cu caracter politic, făcută în context electoral și conține acuzații nefondate, fiind făcută fără a fi prezentate careva probe sau argumente.

Evidențiem că Ministerul Afacerilor Interne este o instituție publică a statului, apolitică, în care nu poate fi admisă ingerința la nici o formațiune politică, mai mult ca atât dispunerea efectuării unor acțiuni cu caracter ilegal.

Prioritatea Ministerului Afacerilor Interne este respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, siguranța și securitatea cetățenilor și nicidecum intimidarea acestora, indiferent de culoarea și apartenența politică.

Este regretabil că, în perioada campaniei electorale dar și preelectorale, unii politicieni au încercat să manipuleze opinia publică. Din interes politic și cu scop manipulator, unii politicieni lansează în spațiul public informații false și eronate, cum au fost cele privind procedura necesară de împrospătare a grâului alimentar din rezervele de stat sau așa numitul ,,sabotaj” în ceea ce privește distribuția motorinei donate de Guvernul României către fermierii moldoveni. Acestea sunt tentative de a implica Ministerul Afacerilor Interne în disputele politice cu tentă electorală.

În acest sens, poziția oficială asumată public a ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu, este că în campania electorală atât conducerea, cât și întreg sistemul MAI, nu va comenta declarațiile politicienilor și nu va participa la ședințe sau alte activități cu tentă politică. Iar în cazul în care cetățenii Republicii Moldova, fie politician sau nu, au suspiciuni că în privința lor sau a celor apropiați, sunt întreprinse careva acțiuni ilegale, care atentează la viața publică sau privată și pun în pericol sănătatea acestora, să sesizeze organele competente pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și întreprinderea măsurilor conform legii.”, se arată în comunicat.

loading...

Comments are closed.