Alte știri

Precizările MAI în legătură cu protestul organizat astăzi de agricultori la sediul instituției

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerului Afacerilor Interne a venit cu o precizare, în contextul în care mai mulți agricultori au venit să protesteze în fața instituției, nemulțumiți de faptul că au fost citați la poliție în urma protestelor din 17 decembrie din fața Parlamentului.

Instituția a declarat că la acțiunile de protest ale agricultorilor, din fața Parlamentului, din data de 17 decembrie 2020, angajații Poliției au înregistrat și documentat mai multe încălcări, fapt despre care MAI și Poliția Națională a comunicat imediat după aceste întruniri publice.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul protestului sus menționat au fost înregistrate încălcări a ordinii publice, dar și acțiuni agresive față de carabinieri și polițiști, 4 carabinieri fiind răniți. Totodată, agricultorii care au protestat au ignorat cerințele oamenilor legii și au admis să urce cu unitățile de transport pe scările Parlamentului și au deteriorat gazonul din fața Catedralei.

Respectiv, în urma documentării și identificării persoanelor implicate, au fost expediate citații, prin care cei vizați sunt chemați la Inspectoratele de Poliției din localitățile unde locuiesc, pentru a se întocmi procesele verbale pentru acțiunile ilegale.

În context, MAI a mai precizat că dacă persoanele implicate nu sunt de acord cu cele invocate, pot contesta în instanța de judecată.

loading...

Comments are closed.