Politic

Precizările Olesei Stamate despre numirea membrilor CEC din partea opoziției parlamentare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul PAS, președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, despre numirea membrilor CEC din partea opoziției parlamentare:

„Precizări ce se impun urmare a unor declarații nefondate asupra chestiunii ce ține de desemnarea membrilor Comisiei Electorale Centrale.

În ședința plenară din 16 septembrie curent, Parlamentul a examinat subiectul cu privire la desemnarea și confirmarea în funcție a membrilor CEC.

Se accentuează că, toate dosarele candidaților propuși de majoritatea și opoziția parlamentară au fost examinate de Comisia juridică, numiri și imunități, și, respectiv toți candidații au fost invitați la ședința plenară din 16 septembrie, pentru a răspunde la întrebările deputaților, și ulterior, pentru a primi votul Parlamentului.

Din motive absolut neclare, 3 candidați din cei 4 propuși de opoziția parlamentară, au părăsit subit ședința Parlamentului, fără a informa plenul Parlamentului sau cel puțin Secretariatul Parlamentului, despre circumstanțele care au motivat acești 3 candidați să ia o asemenea decizie inexplicabilă.

Astfel, sa fie foarte clar, că plenul Parlamentului este gata să examineze toate candidaturile propuse de opoziția parlamentară (fracțiunea BCS+ fracțiunea Șor). Cota opoziției fiind de 3 candidați la funcția de membru CEC.

Procedural, raportul comisiei de profil la acest subiect este prezentat și următoarea etapă este prezența candidaților în ședința plenară pentru a răspunde la întrebări și pentru a primi votul Parlamentului.

În acest context, stimată opoziție parlamentară, unde vă sunt candidații propuși pentru a fi desemnați la funcția de membru al Comisiei Electorale Centrale?!”

Comunicat de presă

loading...

Comments are closed.