Precizările Primăriei Chișinău despre pretinsa suspendare a orelor cu program prelungit

Primăria Chișinău nu a suspendat orele cu program prelungit, doar a revenit la situația de acum 3 ani, este vorba doar de finanțare, în contextul în care bugetul municipal este presat de acțiunile guvernării când sunt impuse anumite sarcini, fără acoperire financiară din partea statului.

Reacția Primăriei Chișinău a fost emisă în urma unor declarații și acțiuni din partea consilierilor municipali de pe lista PAS.

“Vom solicita Parlamentului, printr-un proiect de lege ca acest serviciu atât pentru Chișinău, cât și pentru instituțiile din întreaga țară, să fie finanțate din bugetul de stat, ținând cont că acest serviciu era doar în municipiul Chișinău.

Ne pare rău că Guvernul a tăiat bugetul pentru domeniul educațional cu peste 350 de milioane de lei, mai multe cadre din sistem sunt concediate, iar mai multe școli și universități sunt închise.

Între timp guvernarea face tot posibilul, prin diverse acțiuni, să devieze de la problemele și ilegalitățile pe care le crează și să dea vina pe altcineva.

Despre alte decizii pe care le va lua Primăria Chișinău, vor fi anunțate în scurt timp.

Totodată, Primăria Chișinău va solicita ca din cele 23 de miliarde pe care chișinăuienii le transferă la stat, să rămână 50% la Chișinău și nu doar 13% – 2,8 miliarde cum este în prezent și transferuri cu destinații speciale.

Cu o altfel de abordare, Chișinăul ar putea să se dezvolte mai rapid, iar sursele financiare ar ajunge pentru drumuri, curți de bloc, infrastructură, transport, școli și grădinițe, diverse servicii sociale și multe altele.

Ceea ce se întâmplă în prezent este că, autoritatea centrală crește povara financiară pusă pe umerii Primăriei Chișinău, fără acoperire din partea statului”, mai scrie în comunicatul de presă al Primăriei Chișinău.

Total
0
Shares
Total
0
Share