Politic

Predarea puterii APL cu SCANDAL. Fostul primar a cedat cu greu ștampila primării și a trimis în concediu toți angajații

Pinterest LinkedIn Tumblr

A plecat de la Primărie și, ca să se răzbune pe noul ales al localinicilor, nu a vrut să-i dea ștampila și a trimis în concedii pe cont propriu toți angajații instituției, lăsând-o nefuncțională. Mai mult, din computerile Primăriei a dispărut și baza de date.

În această situație s-a pomenit Angela Rurac, primarul satului Drepcăuți, raionul Briceni, care a câștigat alegerile locale din această toamnă din primul tur, cu 56%.

Aleasă din partea Blocului „ACUM” pe 20 octombrie curent, Angela Rurac a intrat în Primăria Drepcăuți peste o lună, pe 18 noiembrie, însoțită de reprezentanți ai Consiliului raional și ai Inspectoratului de Poliție Briceni. În acea zi, fostul primar democrat, Ghenadie Ioxa, i-a înmânat ștampila Primăriei, iar peste o zi i-a predat biroul.

Totuși, Primăria s-a dovedit a fi goală, întrucât fostul primar Ioxa i-a trimis în concedii pe cont propriu pe toți angajații instituției, iar Oficiul Teritorial (OT) Briceni al Cancelariei de Stat a acceptat să lase o primărie vraiște. Abia după ce noul primar a făcut demersurile necesare, OT Briceni a abrogat dispozițiile, dar angajații oricum nu se prezintă la serviciu.

„Să angajez altă lume nu pot, pentru că cine ar veni pentru un timp scurt să muncească? Dar am aprobat deja bugetul localității pentru anul viitor. Consiliul local este funcțional și la ședințele acestuia a fost detașat secretarul Consiliului raional Briceni”, ne spune cum se descurcă primarul de Drepcăuți, Angela Rurac.

Funcționara a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că acest conflict cu vechiul primar durează din momentul în care dânsul a preluat mandatul acum patru ani – în calitate de independent, devenind într-o săptămână democrat.

„Fostul primar a venit la noi din satul vecin, Criva, pentru pământurile de la noi. El era în statele de personal ale agentului economic care arenda aici pământuri și Ioxa avea nevoie de ștampila Primăriei. În toți acești ani, mai mult a fost primar secretarul Primăriei, nu Ghenadie Ioxa. Iar angajații Primăriei nu au lucrat în interesul sătenilor, ci în interesul lui Ioxa. I-am rechemat să muncim, fiindcă activitatea e blocată, nu putem elibera certificate de deces, de naștere etc., dar văd că nu vine nimeni. Aici a fost un război nebun, fostul primar a divizat satul în două”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL Angela Rurac.

Noul primar de Drepcăuți își pune speranțele în promisiunile făcute de premierul Ion Chicu, după ce oficialul, care le-a vizitat satul zilele trecute, a dat asigurări că va lua măsuri pentru asigurarea funcționalității Primăriei din sat.

Amintim că Drepcăuțiul este localitatea unde de ani de zile mocnește un conflict legat de arenda terenurilor agricole. Sute de săteni au acționat în judecată agenții economici care le prelucrează terenurile împotriva voinței lor și au câștigat în instanță. Chiar și așa, oamenii nu aveau acces la terenurile lor pentru a le prelucra.

loading...

Comments are closed.