Alte știri

Premieră în medicina mondială! Chirurgii americani au reușit primul transplant de penis și scrot din lume

Pinterest LinkedIn Tumblr

O echipă de medici de la spitalul Johns Hopkis din SUA a reușit o premieră medicală, după o intervenție asupra unui soldat american. Chirurgii au efectuat cu succes primul transplant de penis și scrot din lume, scrie BBC News, citat de digi24.

Pacientul a fost un soldat american rănit grav de explozia unei bombe, în Afganistan. Chirurgii de la renumitul spital au folosit penisul, scrotul și o porțiune a peretului abdominal de la un pacient decedat și le-au transplantat la soldat.

Medicii spun acum că bărbatul ar trebui să își recupereze inclusiv funcția sexuală a organului, un lucru imposibil în cazul reconstrucțiilor de penis. Intervenția chirurgicală a durat 14 ore, iar la ea a participat o echipă de 11 chirurgi. Operația a avut loc pe 26 martie, dar medicii au așteptat să vadă cum se recuperează pacientul înainte de a face public acest lucru.

Medicii au declarat că nu a fost efectuat și un transplant de testicule, din motive care țin de etica profesională. „Astfel de răni devastaoare au un impact asupra identității oamenilor, asupra stimei de sine și a relațiilor intime. Dar de multe ori nimeni nu vorbește despre ele”, a declarat medicul Andrew Lee, șeful departamentului de Chirurgie Plastică și Reparatorie de la Johns Hopkins.

Soldatul, a cărui identitate a fost păstrată secretă, a declarat după operație că se simte din nou „normal”. Medicii se așteaptă acum ca bărbatul să se recupereze complet în decurs de 6 până la 12 luni.

Primul transplant de penis din SUA a avut loc în 2016, la Spitalul General din Massachusetts, Boston, iar în 2014 chirurgii din Africa de Sud au efectuat primul transplant de penis din lume. Însă reușita medicilor de la Johns Hopkins constă în transplantarea atât a penisului, cât și a scrotului și a unei părți din peretele abdominal, care vor permite recuperarea funcției sexuale și urinare a soldatului rănit.

loading...

Comments are closed.