Politic

Premieră istorică! Rusia recunoaște că a bombardat armata Moldovei în 1992

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul vicepreședinte al Federației Ruse, generalul în rezervă Alexandr Ruţkoi, confirmă, într-un interviu acordat Agenției Federale de Știri de la Moscova, implicarea directă a trupelor ruse în războiul de la Nistru, din 1992, scrie mesaj.md.

„Transnistria, anul 1992. În cele din urmă totul s-a încheiat cu bătălia de la Bender. Elțin m-a chemat şi mi-a ordonat să rezolv această problemă, dându-mi libertate de acțiune. I-am trimis un ultimatum președintelui Moldovei, Snegur, ca, în 24 de ore el să-și retragă trupele din Transnistria. Nu le-a retras, iar eu am pus pe poziție sistemele reactive de artilerie și trupele lui Snegur au dispărut”, a remarcat Alexander Ruţkoi.

Amintim că în 2010, la aniversarea a 20-a de la proclamarea regimului neconstituţional în regiunea transnistreană, Alexander Ruţkoi a numit Transnistria drept insula libertăţii, a cărei populaţie a comis o faptă eroică. „Transnistria practic nu depinde de nimeni. Prietenia RMN cu Rusia este pentru totdeauna”, a mai spus acesta.

Alexandr Ruţkoi, rusia, eltin, razboi 1992
Alexandr Ruţkoi
loading...

Comments are closed.