Premierul Chicu a vizitat două întreprinderi din raionul Șoldănești

În dimineața zilei de astăzi, prim-ministrul a vizitat fabrica de pâine „Brodețchi” din orașul Șoldănești, precum și fabrica de semințe „Forever”, transmite Telegraph.md

Întreprinderea „Brodețchi” împlinește anul acesta 25 de ani de la fondare. Zilnic, cei aproape 90 de angajați produc circa 10 tone de pâine și produse de cofetărie care sunt distribuite nu doar pe teritoriul raionului Șoldănești.

Premierul a avut un dialog cu directorul fabricii, Ion Brodețchi, care a enumerat un șir de probleme confruntate de întreprinderea pe care o conduce, dar și a împărtășit cu șeful Executivului planurile de investiții în dezvoltarea întreprinderii.

În cadrul discuției, prim-ministrul Ion Chicu a asigurat antreprenorul de susținerea Guvernului: „Aveți tot sprijinul nostru în cazul în care decideți să vă extindeți și să generați mai multe locuri de muncă pentru oamenii din zonă.”

Aflat la Șoldănești, premierul Chicu a efectuat o vizită și la fabrica de semințe „Forever”. Întreprinderea, lansată în anul 2001, numără în prezent 40 de angajați. Anual aceștia cultivă și procesează tehnologic 1500 tone de semințe de porumb. Dintre acestea, aproape 70% sunt destinate exportului în Bielorusia, Rusia, Kazahstan și țările asiatice, iar restul sunt folosite pe piața internă.

Premierul Chicu a vorbit antreprenorilor despre intențiile Guvernului de a investi masiv în dezvoltarea infrastructurii rutiere în anul 2020, menționând că acest pas va simplifica gestionarea afacerilor și le va reduce costurile de transport, dar și e menit să determine atragerea investițiilor industriale în raioanele Republicii Moldova, crearea locurilor de muncă stabile și bine plătite, precum și creșterea bunăstării sociale. Bunăstarea socială va fi un stimulent important în evoluția afacerilor regionale.

Total
0
Shares
Total
0
Share