Premierul Chicu, în ședință comună cu președintele Igor Dodon și speakerul Parlamentului, Zinaida Greceanâi

Prim-ministrul Ion Chicu a participat la ședința comună cu Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și speakerul Parlamentului, Zinaida Greceanâi.

În cadrul ședinței a fost discutată evoluția situației epidemiologice în țară și în regiune, măsurile întreprinse și cele planificate pentru combaterea răspândirii virusului de tip nou Covid – 19.

Prim-ministrul a vorbit presei despre ultimile măsuri decise pe platforma Comisiei Naționale Extraordinare de sănătate publică în vederea combaterii răspândirii coronavirusului pe teritoriul RM, precum sistarea transportului aerian și cel feroviar internațional, interzicerea accesului cetățenilor străini pe teritoriul RM, închiderea mai multor puncte de trecere a frontierei la hotarul cu Ucraina, limitarea activităților instituțiilor de stat și a celor private, închiderea piețelor și a comerțului cu amănuntul.

Ion Chicu a adresat un mesaj comunității de afaceri: „Guvernul pregătește un set de măsuri pentru a sprijini businessul. Voi purta discuții și cu reprezentanții băncilor pentru ca să amâne plata creditelor ipotecare. Toți antreprenorii și cetățenii trebuie să înțeleagă că avem acum o grijă comună: de a proteja țara de acest virus de tip nou.”

Șeful Guvernului a anunțat că astăzi, începând cu ora 16:30, va convoca în ședință Comisia pentru Situații Excepționale pentru a decide asupra decretării stării de urgență.

Citește și: În Moldova ar putea să fie declarată stare de urgență. Ce spune Ion Chicu

Total
0
Shares
Total
0
Share