Premierul chinez ar fi refuzat să se întâlnească cu Zelenski la Davos

Liderii ucraineni nu au făcut un secret din dorinţa de a se întâlni cu oficiali chinezi în Elveţia în această săptămână, dar preşedintele Volodimir Zelenski a plecat acasă fără întâlnirea dorită. Beijingul a dat cu tifla Ucrainei şi continuă să fie de partea lui Vladimir Putin, scrie miercuri POLITICO, sursă citată de news.ro

Membrii delegaţiei chineze prezenţi în Elveţia au avut numeroase ocazii de a sta faţă în faţă cu omologii lor ucraineni, fie la Berna, fie la Forumul Economic Mondial de la Davos. Orice întâlnire ar fi satisfăcut o speranţă de lungă durată a Kievului de a purta discuţii sincere, în persoană, cu înalţi oficiali de la Beijing. Chiar înainte de summitul de pace multinaţional din Alpii elveţieni, şeful de cabinet prezidenţial al Ucrainei, Andrii Iermak, a declarat că este imperativ ca Beijiningul să se alăture discuţiilor de pace şi a lăsat să se înţeleagă că Zelenski va avea ocazia să discute cu premierul chinez Li Qiang, scrie politico.eu.

În cele din urmă, Ucraina nu a făcut niciun progres în a determina China să se angajeze în discuţii, iar Zelenski şi Li nu au reuşit să-şi vorbească.

Acesta este cel mai recent semn că China nu are nicio intenţie de a face presiuni pentru a pune capăt războiului la scară largă al liderului rus Vladimir Putin împotriva Ucrainei. În schimb, China a fost de partea Rusiei, furnizând forţelor sale materiale de uz militar care au susţinut efortul de război al Moscovei, în ciuda presiunilor şi sancţiunilor occidentale, arată POLITICO.

Total
0
Shares
Total
0
Share