Economic

Premierul Filip cere urgentarea interconectării energetice a Moldovei cu România și suportul UE

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pavel Filip s-a întâlnit ieri la Strasbourg cu delegaţia României la APCE, condusă de senatorul Titus Corlăţean. Delegaţia moldovenească s-a pronunţat pentru urgentarea finalizării procesului de implementare a proiectelor de interconectare a ţării noastre la piaţa energetică europeană.

De asemenea, a manifestat interes în dezvoltarea de mai departe a acestui proiect, prin prelungirea gazoductului Iaşi-Ungheni până la Chişinău, pe teritoriul Republicii Moldova, şi până la Oneşti, în România, potrivit deschide.md cu reverire la serviciu de comunicare al guvernului.

Titus Corlăţean a salutat participarea Premierului Pavel Filip la ședința în plen a APCE și a subliniat importanța menținerii cursului european al Republicii Moldova, asigurând de tot suportul României în acest sens.

Referindu-se la proiectele de cooperare bilaterală sectorială, Prim-ministrul Pavel Filip a menţionat că România este principalul partener comercial-economic al Republicii Moldova și a reiterat interesul pentru extinderea cooperării în acest domeniu, inclusiv prin sporirea investiţiilor, finalizarea proiectelor în desfăşurare şi iniţierea unor proiecte noi.

loading...

Write A Comment