Alte știri

Premierul Filip, despre rezoluția ONU: E o decizie istorică și poate cea mai importantă de la obținerea independenței

Pinterest LinkedIn Tumblr

Adunarea Generală ONU a votat rezoluția privind retragerea trupelor ruse de ocupație din Republica Moldova (Transnistria), cu 64 de voturi pentru și 15 voturi împotrivă. Premierul Pavel Filip spune că este o decizie istorică și poate cea mai importantă de la obținerea independenței.

„Adunarea Generală a ONU a aprobat rezoluția înaintată de Republica Moldova pentru retragerea trupelor rusești de pe teritoriul țării noastre. 64 de state au susținut dorința noastră de a ne fi respectate suveranitatea și integritatea teritorială și le sunt recunoscător, fiecărui stat în parte. E o decizie istorică și poate cea mai importantă de la obținerea independenței. E un succes al diplomației moldovenești, al Guvernului, dar mai presus, al țării noastre și al tuturor oamenilor de aici”, a spus premierul Pavel Filip.

vizita filip bruxelles, probleme de securitate moldova, conferinta de presa filip, pavel filip prim-ministruDocumentul a fost prezentat comunității internaționale de către ministrul afacerilor externe și integrării europene, Tudor Ulianovschi. Reprezenatul rușilor a spus că regretă votul Adunării ONU. Mai jos aveți tabelul cum a votat fiecare țară în parte.

loading...

Comments are closed.