Politic

Premierul Filip face anunțul oficial: FMI alocat cea de-a treia tranșă de finanțare pentru R. Moldova în valoare de 33,75 milioane de dolari

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Este o plăcere să vin în Republica Moldova. Discuțiile cu autoritățile de la Chișinău sunt ușoare, pentru că au fost făcute multe eforturi pentru implementarea programului cu FMI”, a declarat astăzi Directorul executiv al FMI, Anthony De Lannoy, în timpul întrevederii cu prim-ministrul Pavel Filip.

Premierul a exprimat recunoștință FMI pentru alocarea celei de-a treia tranșă de finanțare în valoare de 33,75 milioane de dolari. „Mai mult decât aspectul financiar sunt importante atitudinea și relația noastră cu FMI”, a spus Pavel Filip.

Șeful Executivului a menționat că datorită programului cu FMI s-a reușit relansarea relațiilor cu partenerii externi și implementarea unei agende largi de reforme. „Datorită eforturilor depuse, Republica Moldova este pe calea de a construi un sistem bancar sănătos, cu investitori europeni precum Banca Transilvania și consorțiul cu participarea Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare”, a accentuat Pavel Filip. Totodată, au fost făcute reforme importante în domeniul social, al justiției, al mediului de afaceri și în administrația publică. Deși încă nu în toate domeniile au fost atinse rezultatele dorite, există toată determinarea pentru a duce la bun sfârșit schimbările începute.

Pavel Filip face anunțul oficial, FMI alocat cea de-a treia tranșă de finanțare pentru R. Moldova în valoare de 33,75 milioane de dolariPrim-ministrul a accentuat că țara noastră acordă o atenție prioritară programului cu FMI și se va focusa în continuare pe realizarea acestuia. „Avem dorință și capacitățile necesare pentru a implementa agenda de reforme. Am demonstrat acest lucru prin creșterea economică înregistrată, prin crearea de noi locuri de muncă și lansarea unor programe sociale, cum ar fi „Prima casă 1”, „Prima Casă 2”, tichetele de masă sau „Drumuri bune pentru Moldova”, a subliniat Pavel Filip.

Anthony De Lannoy a mulțumit autorităților Republicii Moldova pentru buna colaborare, încurajându-le să continue reformele. Oficialul a menționat că FMI este o organizație economică și nu politică și apreciază țara noastră după rezultatele înregistrate.

loading...

Comments are closed.