Alte știri

Premierul Filip s-a întâlnit azi cu Directorul de țară a Băncii Mondiale. Despre ce au discutat cei doi oficiali

Pinterest LinkedIn Tumblr

Aspecte ale parteneriatului dintre Guvernul Republicii Moldova și Banca Mondială şi perspectivele bunei colaborări în continuare dintre cele două structuri au fost discutate la întrevederea de astăzi a Prim-ministrului Pavel Filip cu Directorul de ţară al Băncii Mondiale pentru Belarus, Moldova și Ucraina, Satu Kähkönen.

Șeful Guvernului RM a spus că este încrezut în realizarea cu succes a actualului program de colaborare cu Banca Mondială, accentuând importanţa următoarei Strategii de ţară pentru anii 2018-2021. Acest document strategic se bazează pe trei priorități:

• Guvernanța economică – consolidarea supremației legii și responsabilizarea instituțiilor economice, consolidarea gestiunii activelor în sectorul public și sporirea stabilității sectorului financiar;

• Guvernanța serviciilor – îmbunătățirea serviciilor publice prin sporirea eficienței și calității acestora;

• Dezvoltarea competențelor – sporirea relevanței și a calității învățământului primar și general secundar pentru a permite populației să obțină și să îmbunătățească competențele profesionale.

Prim-ministrul Filip a specificat că cei trei piloni ai Strategiei corelează foarte bine cu viziunile şi reformele prioritare ale Guvernului. Totodată, şeful Cabinetului de miniştri a subliniat necesitatea utilizării cât mai eficiente a banilor publici şi a asistenţei financiare externe. „Prin realizarea reformei Guvernului ne-am propus să fortificăm instituţiile statului, fapt ce urmează să elimine utilizarea ineficientă a banilor publici”, a menţionat Pavel Filip.

La rândul său, Directorul de ţară al Băncii Mondiale, Satu Kähkönen, a exprimat disponibilitatea instituţiei pe care o reprezintă de a susţine eforturile Guvernului în implementarea agendei de reforme orientate spre asigurarea creşterii economice şi îmbunătăţirea nivelului de trai al populaţiei.

 

loading...

Comments are closed.