Externe

Premierul francez: Cei 140 de oameni luați ostatici s-ar putea să fie victimele unui atac terorist

Pinterest LinkedIn Tumblr

Luarea de ostatici în desfăşurare în oraşul Trebes din sud-vestul Franţei pare să fie un „act terorist”, a declarat vineri presei premierul francez Edouard Philippe, în timp ce primarul localităţii a spus că cel puţin o persoană a fost ucisă în acest incident dintr-un supermarket, potrivit Reuters, citat de Agerpes.

„Luarea de ostatici este în desfăşurare. Operaţiunea nu s-a încheiat”, a spus Philippe în timpul unei vizite la Mulhouse.

Informaţiile pe care le avem până acum ne conduc spre ideea unui posibil act terorist„, a adăugat el.

Philippe a spus de asemenea că un poliţist a fost rănit, dar că viaţa nu îi este pusă în pericol.

Conform BFM TV, autorul luării de ostatici a susţinut că a jurat credinţă grupării jihadiste Statul Islamic. Premierul nu a făcut referire la acest lucru.

Primarul din Trebes, Eric Menassi, a declarat că cel puţin o persoană a fost ucisă în luarea de ostatici din supermarket. El a mai precizat pentru LCI TV că autorul atacului a intrat în magazin strigând „Allahu Akbar, vă omor pe toţi”.

O altă persoană a fost rănită, dar starea ei nu este cunoscută, a spus primarul. Autorul luării de ostatici s-ar afla acum singur cu un poliţist în supermarket şi toţi ceilalţi ostatici au fost eliberaţi, a adăugat el.

Postul LCI TV a relatat că a doua victimă ar fi decedat de asemenea şi că 12 persoane au fost rănite.

loading...

Comments are closed.