Externe

Premierul grec mulțumește celor 22 de țări care ajută la stingerea incendiilor, printre care este și Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis mulțumește, printr-un mesaj pe Twitter, celor 22 de țări care au trimis ajutor pentru combaterea incendiilor care au mistuit suprafețe mari din Republica Elenă. În Grecia, Moldova  a trimis 25 pompieri.

„În numele poporului grec, aș dori să-mi exprim recunoștința sinceră tuturor țărilor care au trimis asistență și resurse pentru a ajuta la combaterea incendiilor. Vă mulțumim că ați stat alături de Grecia în aceste vremuri dificile”, a scris pe Twitter Mitsotakis duminică seară.

Cele 22 de țări includ 11 membri UE (Austria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Franța, Germania, Polonia, România, Slovacia, Spania și Suedia) plus Egipt, Israel, Kuweit, Moldova, Qatar, Serbia, Elveția, Ucraina, Emiratele Arabe Unite, Regatul Unit și Statele Unite.

Amintim că astăzi 9 august, 25 de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au plecat în Grecia pentru a acorda ajutor colegilor eleni la lichidarea incendiilor de pădure.

Plecarea a avut loc după ce în incinta IGSU s-a desfășurat o ceremonie solemnă de detașare a salvatorilor în misiunea de sprijinire a colegilor greci.

loading...

Comments are closed.