Alte știri

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a adresat un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei funcționarului public

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, a transmis astăzi un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei funcționarului public.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În mesaj se menționează:

„Astăzi, 23 iunie, am o deosebită onoare de a mă adresa corpului de funcționari cu prilejul Zilei funcționarului public, având o ocazie în plus de a evidenția valoarea, rolul și importanța acestui serviciu în realizarea obiectivului strategic de modernizare și dezvoltarea durabilă a țării.

Guvernul Republicii Moldova continuă să acorde prioritate dezvoltării unui corp al funcționarilor publici profesionist, pregătit, inclusiv în fața provocărilor emergente și situațiilor de criză pe fundalul depășirii consecințelor nefaste ale Covid-19,  neutru în aspect politic şi capabil să asimileze standardele europene, în vederea eficientizării administrației publice pentru cei pe care îi servim, cetățenii Republicii Moldova.

Din păcate, constat în unele circumstanțe că imaginea funcționarilor este afectată de anumite stereotipuri deja înrădăcinate în societate. În același timp, remarc că soluția pentru depășirea acestor referințe constă în sporirea permanentă atât a calității, cât și gradului de pregătire profesionistă a funcționarilor publici. În mod evident, de aici derivă și gradul de satisfacție a cetățenilor Republicii Moldova față de serviciile publice prestate.

Vreau să sper că fiecare funcționar public ține cont de acest aspect în activitatea sa cotidiană și în interacțiunea cu oamenii.

Această sărbătoare profesională constituie un bun prilej pentru a reaminti societății noastre valorile care stau la baza serviciului public: transparența actului administrativ, integritatea în exercitarea funcției publice, respect profund față de cetățean şi orientarea către soluționarea problemelor acestuia, respectarea normelor eticii și deontologiei profesionale, precum și profesionalism și inovație în exercitarea funcției.

Stimați funcționari,

Succesul atingerii obiectivului de modernizare continuă a sistemului administrativ şi creșterea calității serviciilor publice este bazat pe accelerarea procesului de digitalizare, aplicarea inovațiilor și cel mai important – colaborarea inter-instituțională. Realizând eficient și în echipă sarcinile care Vă revin fiecăruia dintre Domniile Voastre, contribuiți în mod decisiv la îmbunătățirea condițiilor de trai ale cetățenilor noștri, dar și la prosperitatea Republicii Moldova.

În contextul sărbătorii profesionale, aduc sincere mulțumiri colegilor din cadrul Guvernului, ministerelor, agențiilor, instituțiilor publice, autorităților publice locale și funcționarilor publici din toată țara pentru dedicație, profesionalism, răbdare, cumpătare, patriotism și loialitatea demonstrată țării noastre în îndeplinirea misiunii nobile.

Vă felicit din suflet cu sincere urări de bine, sănătate multă familiilor Dumneavoastră și noi succese în cariera profesională”.

loading...

Comments are closed.