Alte știri

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Statului Israel în Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful interimar al Executivului, Aureliu Ciocoi, l-a primit astăzi pe E.S. Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Statului Israel în Republica Moldova, Eliav Belotsercovsky. Oficialii au discutat un șir de subiecte actuale de pe agenda bilaterală. În mod special, părțile au subliniat dialogul dinamic și pozitiv dintre cele două țări.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Prim-ministrul a exprimat profundă recunoștință statului Israel pentru suport, contribuție și sprijinul umanitar acordat în lupta cu pandemia Covid-19. Ulterior, Aureliu Ciocoi a felicitat autoritățile israeliene cu ocazia accederii recente în Consiliul Economic și Social ONU, pentru perioada 2022-2023.

Un accent aparte a fost atribuit dinamizării schimburilor comercial-economice moldo-israeliene și valorificării potențialului existent. De menționat este faptul că, în acest sens, anul trecut a fost constituită Camera de Comerț Israel-Moldova, principale domenii de activitate fiind: agricultura, educația, medicina, turismul, sectorul bancar și IT.

Șeful interimar al Cabinetului de miniștri a exprimat mulțumire pentru sprijinul autorităților de la Israel în vederea deschiderii unei secții de votare în incinta Ambasadei Republicii Moldova la Tel-Aviv, pentru alegerile parlamentare din 11 iulie 2021.

Totodată, șeful Executivului a menționat că țara noastră pledează pentru redeschiderea secției consulare a Ambasadei Statului Israel la Chișinău, activitatea căreia a fost sistată în vara anului 2015.

loading...

Comments are closed.