Alte știri

Premierul Ion Chicu a avut o întâlnire cu ambasadorul Ungariei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul Ion Chicu a avut vineri o întâlnire cu Sándor Szabo, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ungariei în Republica Moldova.

A fost făcut un schimb de informații referitoare la evoluția situației epidemiologice în RM și Ungaria și etapele de adaptare a restricțiilor impuse.

Ion Chicu a mulțumit Guvernului Ungariei pentru ajutorul acordat recent Moldovei sub formă de piese și echipamente de protecție personală.

A fost discutat progresul în realizarea acțiunilor convenite în cadrul vizitei la Chișinău a prim-ministrului Orbán, din 12 martie, printre care operaționalitatea creditului în valoare de 100 milioane de euro oferit de Ungaria companiilor din R. Moldova, ce au colaborări cu companiile ungare. Guvernul de la Budapesta oferă studenților din RM 40 de burse pentru a studia la universitățile din Ungaria.

Prim-ministrul Chicu a menționat că R. Moldova este în așteptarea a doi experți oferiți de Guvernul Ungariei pentru a asista Executivul pe domeniul Finanțelor publice și agricultură pe care Ungaria a demonstrat progrese importante în ultimul deceniu. Experții ungari vor începe curând activitatea în regim online, iar după ridicarea restricțiilor de călătorie vor veni la Chișinău.

Citește și: Viorica Dumbrăveanu, către medicii din România: „Misiunea Dvs. în Republica Moldova este un exemplu, că și binele nu are frontiere”

loading...

Comments are closed.