Premierul Ion Chicu a vizitat o companie care investește în soluții energetice moderne

Prim-ministrul Chicu a mers la o companie care investește în crearea unei rețele de stații de încărcare a mașinilor electrice și producerea energiei solare.

„Azi e Ziua eficienței energetice și mă bucur să cunosc o companie care contribuie atât la eficiența, cât și la securitatea energetică a Republicii Moldova”, a spus Ion Chicu.

Dezvoltatorul proiectului, Chiril Gaburici, a informat premierul despre intențiile investiționale ale companiei. Va fi creată o rețea de 40 de stații de încărcare a mașinilor electrice, dintre care 20 – în municipiul Chișinău.

Compania a investit deja în crearea unui parc de panouri fotovoltaice cu capacitatea de 1 Mwh în Chișinău și acum este în proces de construcție a unui parc de 20Mwh în Comrat. Astfel, mașinile electrice vor fi alimentate cu energie verde.

Investitorul a menționat că în cazul în care statul ar prioritiza consumul de energie verde, investițiile în parcurile fotovoltaice ar crește. În următorii 4 ani întreprinderea planifică investiții, pentru extinderea rețelei de încărcare electrică, în sumă de 500 mii de euro, iar alte peste 15 milioane euro – în producerea energiei solare.

Premierul a salutat investițiile în capacitățile de producere a energiei verzi și a asigurat că Guvernul va examina posibilitatea de a susține creșterea consumului energiei verzi. Aceste investiții servesc la sporirea autonomiei și a securității energetice a Republicii Moldova.

Citește și: VIDEO // Militarii Armatei Naționale în cadrul exerciţiului tactic cu trupe în teren „Orizont 2020”

Total
0
Shares
Total
0
Share