Actualitate

Premierul Ion Chicu ”Sunt încrezător că vom putea redresa economia și vom depăși această situație complicată”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prim-ministrul Ion Chicu a participat, în format online, la reuniunea Consiliului Interguvernamental Eurasiatic. Evenimentul a reunit șefii de Guverne ai statelor membre ale Uniunii Economice Eurasiatice (UEE).

În discursul său, Ion Chicu a vorbit despre acțiunile Guvernului inițiate și puse în practică încă de la începutul pandemiei pentru a sprijini economia națională și a contribui la redresarea economică pe fundalul crizei curente. În mod prioritar, a subliniat dezvoltarea și implementarea proiectelor de infrastructură, atragerea de investiții la scară largă în infrastructură, transport și dezvoltare logistică, industrializarea țării și digitalizarea economiei.

„Pe fondul actualei situații epidemiologice, asistăm la o scădere a activității economice în întreaga lume, la o slăbire a lanțurilor de producție și a vânzărilor, dar și la o scădere a volumului comerțului. Este o provocare serioasă pentru toate statele, fără excepție. Sunt încrezător că vom putea redresa economia și vom depăși această situație complicată. În același timp, fiind deplin conectați la principalele priorități – creșterea bunăstării cetățenilor prin asigurarea dezvoltării economice dinamice, prin susținerea mediului de afaceri, îmbunătățirea calității produselor și încurajarea competitivității”, a spus Ion Chicu.

Șeful Guvernului a vorbit și despre inițiativa de industrializare a Republicii Moldova prin crearea a 18 platforme industriale și a specificat că astfel vor fi create noi locuri de muncă, inclusiv pentru tineri și vor fi atrase noi investiții în regiuni.

„Ne propunem să creăm niște centre de excelență pentru industrializarea țării. Este un lucru foarte important pentru Republica Moldova, platformele fiind un instrument eficient pentru dezvoltarea regională, mai ales a sectorului industrial al economiei, stimularea activității antreprenoriale, precum și crearea de noi locuri de muncă pentru cetății din localitățile Republicii Moldova. Prin urmare, impactul investițiilor în infrastructură va fi semnificativ în procesul de implementare a conceptului de industrializare a țării noastre”, a menționat Ion Chicu.

Șeful Executivului a mai menționat că Guvernul Republicii Moldova acordă o atenție specială dezvoltării economiei digitale și a sectorului IT, acest lucru fiind un motor de modernizare a societății, dar și a economiei naționale. În acest context, Ion Chicu a subliniat că printre subiectele de dezvoltare a cooperării cu țările Uniunii Economice Eurasiatice se regăsește și cele conex agendei digitale.

Subliniind importanța pe care o acordă Republica Moldova pentru consolidarea relațiilor comerciale și economice cu țările UEE, cu caracter economic și investițional, prim-ministrul a subliniat deschiderea țării pentru dezvoltarea dezvoltarea parteneriatelor în diverse domenii de interes reciproc, cum ar fi: industrie, agricultură, proiecte de infrastructură, etc.

loading...

Comments are closed.