Politic

Premierul Moldovei s-a întâlnit azi cu șeful Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Despre ce au discutat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Dmitri Gvindadze, şeful reprezentanței Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în Republica Moldova, care îşi încheie mandatul în ţara noastră.

Premierul i-a mulţumit oficialului european pentru sprijinul BERD în implementarea programelor de modernizare a ţării noastre şi, în particular, pentru implicarea personală în promovarea standardelor europene în economia Moldovei şi susţinerea sectorului privat.

Oficialii au avut un schimb de opinii privind impactul reformelor promovate de Guvern asupra dezvoltării economice a ţării şi a luptei împotriva corupţiei. În acest sens, s-a discutat despre proiectul de lege pentru limitarea abuzurilor instituțiilor de forță asupra agenților economici.

guvernul filip, berd, reforme moldovaDmitri Gvindadze a menţionat că BERD rămâne un partener de încredere al Republicii Moldova, apreciind eforturile Guvernului pentru fortificarea sectorului bancar şi crearea condițiilor favorabile pentru dezvoltarea mediului de afaceri. În special, oficialul european a apreciat activitatea Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru, menţionând eficienţa platformei în asigurarea dialogului permanent cu mediul de afaceri din ţară.

 

loading...

Comments are closed.