Alte știri

Premierul Pavel Filip a plecat în vizită oficială la Washington! Se va întâlni cu Secretarul de Stat, Michael Pompeo

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul moldovean Pavel Filip va efectua săptămâna aceasta o vizită de lucru în SUA, unde va avea un şir de întrevederi cu reprezentanţi ai Departamentului de Stat, transmite INFOTAG cu referire la surse din cadrul Guvernului de la Chișinău.

Potrivit sursei citate, Pavel Filip ar urma să aibă o scurtă întrevedere cu secretarul de stat al SUA, Michael Pompeo.

Delegaţia Republicii Moldova a fost anunţată că, din cauza programului încărcat al şefului diplomaţiei americane, întrevederea va fi de scurtă durată, precum şi că nu sunt prevăzute filmări protocolare. Experţii consideră că un asemenea caracter al întrevederii arată că SUA doreşte să transmită un mesaj concret şefului Executivului de la Chișinău, notează INFOTAG.

Cea mai importantă întrevede pe care Pavel Filip o are programată la Washington este cea cu asistentul secretarului de stat al SUA, Wess Mitchell, responsabil pentru dezvoltarea relaţiilor cu ţările din Europa, Asia, precum şi pentru relaţiile cu NATO, UE şi OSCE. Wess Mitchell a înlocuit-o în această funcţie pe Victoria Nuland, care a vizitat Chişinăul şi cunoştea bine situaţia din Republica Moldova. Mitchell s-a întâlnit și cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, în aprilie, când acesta a făcut o vizită în SUA.

Interlocutorul agenţiei a menţionat că, în cadrul vizitei lui Pavel Filip în SUA vor fi discutate chestiuni ce ţin de integrarea europeană şi implementarea reformelor în Republica Moldova, respectarea standardelor democratice, precum şi aspecte ale securităţii în contextul situaţiei regionale dificile.

Prim-ministrul Pavel Filip va fi însoţit de ministrul Apărării, Eugen Sturza, şi de ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Guvernul se teme că decizia instanţei privind invalidarea alegerilor primarului de Chişinău va complica dialogul de la Washington. Anterior, Pavel Filip a declarat că „această decizie generează speculaţii, care sunt orientate împotriva guvernării”.

Cui foloseşte o asemenea decizie în mod real? Noi, ca guvernare, avem doar de pierdut în asemenea situaţie„, a spus premierul.

loading...

Comments are closed.