Politic

Premierul Pavel Filip va participa azi la inaugurarea punctului comun moldo-ucrainean de trecere a frontierei, „Cuciurgan-Pervomaisc”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prim-ministrul, Pavel Filip, azi, 17 iulie, împreună cu Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, la inaugurarea punctului comun moldo-ucrainean de trecere a frontierei de stat, „Cuciurgan-Pervomaisc”.

Acţiunea se înscrie în contextul realizării înţelegerilor convenite între Republica Moldova şi Ucraina şi, în particular, a Acordului interguvernamental privind organizarea controlului în comun şi a Protocolului interdepartamental semnat de cele două state, informează Serviciul de comunicare al Guvernului RM.

Proiectul este implementat cu sprijinul Uniunii Europene în cadrul politicii de vecinătate, vizând modernizarea managementului integrat al frontierelor şi are la bază standardele şi cele mai bune practici europene.

Menționăm că oficialii ruși de la Moscova au criticat în repetate rînduri tendința Moldovei și Ucrainei de-ași asigura controlul frontierei comune în contextul separatismului transnistrean.

loading...

Write A Comment