Alte știri

Premierul României este suspect de COVID-19, după ce a participat la o emisiune TV

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ludovic Orban, premierul României, este suspect de Covid-19. Premierul și-a anulat toate evenimentele programate, luni, se arată într-o informare de presă transmisă de PNL. De asemenea, Orban a fost testat în această dimineață și așteaptă rezultatul. Decizia vine după ce premierul a participat la o emisiune moderată de Silviu Mănăstire care a fost confirmat cu noul coronavirus, scrie PaginadeMedia.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Participarea premierului Ludovic Orban la evenimentele programate în cursul zilei de astăzi, 5 octombrie, a fost suspendată urmare a faptului că una din persoanele alături de care s-a aflat în aceeași platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv, duminică, la testul pentru noul coronavirus, anunţă biroul de presă al Guvernului, se arată într-un comunicat transmis de PNL.

Ludovic Orban a participat în urmă cu câteva zile la o emisiune moderată de Silviu Mănăstire, la postul B1TV, care ulterior a fost confirmat cu noul coronavirus, scrie PaginadeMedia.

„Deocamdată am o formă asimptomatică, în afara de pierderea mirosului și gustului nu am și alte simptome agresive. Am avut invitați mulți la televiziune, a fost campanie electorală și există forma asta pasivă a virusului, se transmite destul de rapid. Asimptomaticii transmit virusul și nu poți să îți dai seamă când l-ai luat. Recomandarea mea este să vă protejați și să respectați la sânge măsurile de protecție”, a declarat Silviu Mănăstire într-o emisiune pentru postul B1TV.

„Nu am avut niciun simptom. Vineri dimineața am pierdut mirosul și gustul. Dacă vă pierdeți mirosul sau gustul, 90% aveți covid. Când se întâmplă acest lucru, acea persoană trebuie să se izoleze, să se testeze și să aștepte testul. Eu am făcut și niște analize a doua zi pentru a vedea care este starea mea. Dacă starea se înrăutățește, atunci vor merge la spital, dar dacă rămâne așa voi sta în izolare și voi cere un tratament dacă va fi cazul și sper să mă însănătoșesc cât mai repede. Repet, indiciul pentru forma ușoară de covid este pierderea mirosului și gustului”, a mai spus Mănăstire.

De asemenea, duminică seara, Ludovic Orban, a participat la o emisiune în platoul RomâniaTV alături de Nicușor Dan, primarul Capitalei.

Premierul Ludovic Orban a solicitat în această dimineață efectuarea unui test la cerere pentru noul coronavirus. Premierul nu a manifestat simptome specifice infectării cu noul coronavirus. Până la primirea rezultatului, premierul a suspendat întâlnirile fizice cu alte persoane, mai transmite Guvernul.

Sursa: Libertatea.ro

Citește și: Guvernul Orban, amenințat cu moțiune de cenzură după donația făcută Republicii Moldova

loading...

Comments are closed.