Social

Preotul unei mănăstiri din Chișinău, condamnat la 16 ani de închisoare pentru abuz sexual

Pinterest LinkedIn Tumblr

Preotul unei mănăstiri din municipiul Chișinău a fost trimis pe banca acuzațiilor, suspectat că a abuzat-o sexual, timp de trei ani, pe fiica femeii cu care era în relații de concubinaj. La solicitarea procurorilor, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, l-a condamnat la 16 ani de închisoare, cu dispunerea achitării sumei de 100 de mii lei, în calitate de prejudiciu moral, parte a acțiunii civile înaintate de victimă, transmite IPN.

Un comunicat de presă al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) precizează că, în 2016, mama copilei și preotul vizat au hotărât să locuiască ca familie, împreună cu fiica femeii, care era elevă în clasa a VI-a. Un an mai târziu, când copila avea 13 ani, inculpatul a întreținut cu ea prima ei relație sexuală, fără acordul acesteia, profitând de vârsta fragedă. Ulterior a forțat-o să întrețină relații sexuale și în forme perverse, chiar în stăreția mănăstirii. Adolescenta era șantajată că, dacă va refuza, cei de la școală vor afla despre această relație. Abuzurile au avut loc timp de mai mult de trei ani – perioadă în care fata nu a spus nimănui despre ceea ce i se întâmplă pentru că îi era rușine. Totul a ieșit la iveală după ce relația dintre mama și preot s-a încheiat pentru că ultimul făcea exces de băuturi alcoolice și era agresiv.

După pornirea urmăririi penale, victimei i-a fost acordată asistență psihologică și socială, inclusiv prin oferirea spațiului de trai temporar, într-un centru dedicat protecției victimelor traficului de ființe umane.

loading...

Comments are closed.