Alte știri

Presa: Alexei Navalnîi a fost vizat, de fapt, de două tentative de otrăvire în luna august

Pinterest LinkedIn Tumblr

Kremlinul ar fi încercat de două ori, în august, să-l otrăvească pe principalul opozant al lui Vladimir Putin, scrie publicația britanică The Times, care citează surse din serviciile de informații occidentale, transmite Telegraph.md, cu referire la Deschide.md

Prima tentativă de otrăvire a avut loc pe 20 august, când agenți ruși ar fi intrat în camera de hotel a lui Alexei Navalnîi, unde i-ar fi picurat o substanță neurotoxică pe haine. Acestuia i s-a făcut rău brusc în avion în timpul ce zbura din Siberia către Moscova. Aeronava a aterizat de urgență și opozantul a fost dus la spital.

A doua tentativă de otrăvire a lui Navalnîi ar fi avut loc chiar înainte ca acesta să fie transportat la Berlin pentru tratament.

Laboratoare medicale din trei țări – printre care unul francez şi unul german, ale căror rezultate au fost confirmate de Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) – au arătat că principalul opozant al lui Vladimir Putin a fost otrăvit cu noviciok.

Săptămâna aceasta, preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat că nu vede motive pentru declanşarea unei anchete în Rusia asupra otrăvirii principalului său opozant.

„Dacă o persoană a fost foarte aproape de moarte, asta nu înseamnă că trebuie deschisă de fiecare dată o anchetă penală”, a declarat Putin, cu prilejul reuniunii de joi a Consiliului consultativ pentru drepturile omului de pe lângă Kremlin.

Țara care a interzis cafeaua la pachet din cauza pandemiei

loading...

Comments are closed.