Presa germană: Mediu de lucru toxic la ONG-ul Amnesty International – mai mulți angajați s-au sinucis în ultimul an!

Mediu de lucru toxic la ONG-ul Amnesty International, Angajații au relatat despre abuzuri și discriminare, pas maia sandu, societaea civila moldova, amnesty moldova, drepturile omului, 

Amnesty International suportă consecințele unui mediu de lucru “toxic”. Însă Amnesty nu este un caz izolat. Cum funcționează angajamentul umanitar și condițiile de muncă neadecvate? O organizație care luptă pentru mai bine în lume a ajuns în atenția presei germane.

Din nou. Anul acesta s-a aflat că la conducerea Amnesty International au loc modificări. Secretarul general al organizației, Kumi Naidoo, a anunțat că cinci din cei șapte membri ai Direcției Generale se vor retrage. La baza deciziei stă o analiză independentă, comandată de către organizația pentru drepturile omului cu sediul la Londra, după ce doi angajați s-au sinucis în ultimul an.

În mai 2018 un angajat cu experiență în cadrul organizației s-a sinucis la biroul Amnesty din Paris. În scrisoarea de adio, bărbatul făcea referire la presiuni insuportabile la locul de muncă. Câteva săptămâni mai târziu, o angajată tânără, de la biroul din Geneva, și-a pus capăt zilelor. Secretarul general Kumi Naidoo a anunțat consecințe încă din luna februarie a acestui an, înaintea publicării raportului.
 
În document se vorbește despre un climat de lucru „toxic“, despre stres, neîncredere, „strategii de conducere bazate pe mobbing și umilire în public a angajaților“, stimă scăzută și o dinamică „noi contra ei“ între management și restul personalului. Angajații chestionați au mai relatat despre abuzuri și discriminare. Aproape 40% din cele 475 de persoane intervievate susțin că au ajuns să sufere de afecțiuni psihice sau fizice în urma activității lor în cadrul organizației. Eforturile Amnesty International de îmbunătățire a condițiilor pentru angajați au fost „ad-hoc, selective”, se mai spune în raport.
Continuare pe DW.com
Total
0
Shares
 
Total
0
Share