Presa italiană critică scandalul provocat de susținătorii PAS cu DA la concertul din Torino

Presa italiană a ajuns să dezmintă minciunile celei din R. Moldova, despre manifestația cu scandal de la Torino, partidul sor, jasmin shor, concert italia, anastasia lazariuc 

Altercațiile de duminica trecută de la Torino, când un grup de simpatizanți ai așa-zisei opoziții pro-europene au provocat scandal la o acțiune organizată pentru diasporă și susținută de Partidul Politic „ȘOR”, au ajus subiect de știri și în presa italiană. Jurnaliștii din această țară atrag atenția la comportametul agresiv ai adepților Maiei Sandu, care au insultat inclusiv demnitari italieni și europarlamentari, menționând că după asemenea incidente se vede o diferență foarte mare dintre declarațiile pro-europene și pro-toleranță ale maiei Sandu și modul său de a acționa în realitate, scrie Hotnews.md.

“Nu doar cetățenii moldoveni, dar și mulți italieni s-au convins de diferența mare dintre declarațiile proeuropene ale politicianului moldovean Maia Sandu și acțiunile sale. Duminica trecută, la Torino, cum au recunoscut unii dintre contra-demonstranți, un politician care se consideră “pro-european” în Republica Moldova a trimis provocatori să insulte un europarlamentar, pe reprezentanții Partidului Politic “ȘOR”, precum și toți acei cetățeni care împărtășesc opiniile și ideile politice cu Partidul Politic “ȘOR”se menționează într-un articol al publicației italiene www.spraynews.it.

Spraynews mai menționează că incidentul de la Torino nu este primul de acest gen, amintind și situația de acum câteva săptămâni de la Veneția. Sursa accentuează că la eveniment au participat și autorități italiene și membri ai Parlamentului European care și-au exprimat sprijinul față de moldoveni și au aprobat acțiunile întreprinse de Partidul Politic “ȘOR” pentru diasporă. Însă nici acest fapt nu i-a oprit pe contramanifestanții agresivi. „În timpul discursurilor autorităților italiene, unii contra-protestatari prezenți în sală, care au intrat sub pretextul că sunt susținători ai Partidului Politic “ȘOR”, au încercat să perturbeze evenimentul, au început să strige cuvinte insultătoare la adresa organizatorilor, membrilor de partid și invitaților italieni, creând frică printre cei prezenți în sală , inclusiv copii. Cu toate acestea, datorită poliției și serviciului de securitate, aceștia au fost expulzați din teatru și ordinea a fost restabilită”, se mai arată în articol.

Totodată, publicația se referă și la informațiile apărute în unele surse mass-media de la Chișinău, precum că poliția italiană și-ar fi manifestat solidaritatea față de manifestanții agresivi și și-ar fi scos căștile. Este o informație falsă, respinsă chiar și de poliția italiană, menționează portalul de știri. „În același timp, ar trebui dezmințite anumite zvonuri pe Facebook și ziarele din Moldova despre“ gestul poliției care își scoate căștile în sprijinul protestatarilor “. Chiar și forțele de poliție au respins această minciună: polițiștii care erau în serviciul public duminică și-au înlăturat căștile, deoarece situația a permis acest lucru, după ce protestatarii au convenit să se mute la zece metri de cordonul poliției. Prin urmare, nu au existat semne de solidaritate din partea poliției față de demonstranți”.

În finalul articolului, Spraynews.it scrie în termeni pozitivi despre concertul cu participarea artiștilor moldoveni Anastasia Lazariuc și Gheorghe Țopa care „au încălzit atmosfera cu cântece tradiționale moldovenești care le-au amintit celor prezenți despre casa și familiile lor”.

Totodată, publicația face și o o trecere în revistă sa principalelor proiecte și programe ale Partidului Politic „ȘOR” destinate moldovenilor aflați peste hotare, precum „Casa mea e Moldova”, Centrul de Reprezentare și Susținere a concetățenilor în Bologna, etc. „Mai mult, echipa Partidul Politic “ȘOR” a pregătit un proiect legislativ pentru a încuraja întoarcerea cetățenilor Republicii Moldova în patrie și intenționează să îl prezinte în parlament după alegerile din 2019. Proiectul de lege oferă sprijin semnificativ, scutiri fiscale, asigurări, locuri de muncă și chiar indemnizații pentru prima perioadă după revenire, pentru moldovenii care decid să se întoarcă permanent în țară”, punctează www.spraynews.it.

Total
0
Shares
Total
0
Share