Lifestyle

Presa străină: Angela Merkel a apărut pentru prima dată în public cu o mască de protecție după ce a fost acuzată de ipocrizie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cancelarul german Angela Merkel a apărut vineri pentru prima oară în public purtând o mască de protecție după ce în cursul săptămânii a respins acuzațiile de ipocrizie legate de faptul că nu ar purta una, relatează Reuters.

Merkel a intrat în Bundesrat, camera superioară a Parlamentului german, purtând o mască inscripționată cu EU2020.de, adresa website-ului președinției de șase luni a Germaniei în fruntea Consiliului Uniunii Europene, mandat început miercuri, 1 iulie.

Cancelarul german, al cărui guvern a introdus obligativitatea purtării unei măști în unele locuri publice, a fost întrebată de către un jurnalist în cadrul unei conferințe de presă ținută luni de ce nu a fost văzută niciodată purtând o mască în public.

Merkel, despre care se cunoaște că este foarte atentă la sondajele de opinie, a răspuns că nu are nevoie să poarte una când respectă regulile de distanță socială, dar că o face atunci când nu e posibilă distanțarea, ca de exemplu atunci când iese la cumpărături și nu se află în atenția publică.

„Dar nu o să vă spun unde îmi fac cumpărăturile”, a afirmat aceasta zâmbind.

Germania este văzută drept unul din modelele de succes în combaterea pandemiei de COVID-19, în pofida reapariției recente a unor focare în special la fabricile de procesare a cărnii, iar popularitatea cancelarului german a crescut spectaculos în sondajele de opinie.

Sursa: Hotnews.ro

Citește și: De ce Merkel nu poartă mască de protecție? Explicația cancelarului german

loading...

Comments are closed.