Alte știri

Președinta Maia Sandu, fostă ministră a Educației, nici nu și-a amintit de moartea lui Eminescu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președinta Maia Sandu, fostă ministră a Educației, așa cum o numesc cei din presa afiliată PAS, nici nu și-a amintit astăzi despre moartea marelui poet român Mihai Eminescu, a sesizat în această seara Vlad Bilețchi, președintele Partidului AUR.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Bilețchi a spus că pro-rusul Dodon și hoțul Șor au transmis câte un mesaj despre pierderea marelui poet, dar șefa statului, aleasă și cu votul unioniștilor, nu a scris nici măcar o simplă postare pe Facebook.

De fapt, nu este pentru prima dată când Maia Sandu se ferește de mesajele care ar demonstra că ea este pro-româncă, deoarece nu dorește să-și stârnească o parte din electoratul care nu vede cu ochi buni potențiala unire cu România. Mai mult, colegii Maiei Sandu, actuali deputați PAS, susțin în teritoriu că ei vorbesc limba moldovenească, alegând pe această cale să fie contextuali și pe placul electoratului.

Mihai Eminescu, născut Mihail Eminovici, a fost un poet, prozator și jurnalist român, socotit de cititorii români și de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română.

În data de 15 iunie 1889, în jurul orei 4 dimineața, poetul a murit în sanatoriul doctorului Șuțu. În 17 iunie Eminescu a fost înmormântat la umbra unui tei din cimitirul Bellu din București. A fost ales post-mortem (28 octombrie 1948) membru al Academiei Române.

loading...

Comments are closed.