Președintele AUR, George Simion, cere închiderea Ambasadei Ruse de la București și expulzarea Ambasadorului

George Simion a spus vineri seara, în exclusivitate la emisiunea „Săptămâna președinților” de la Digi24, că ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, ar trebui declarat persona non grata și expulzat din România, iar toate consulatele și reprezentanțele rusești să fie închise.

Asta, ca răspuns la amenințarea Moscovei la adresa Bucureștiului, pentru închiderea consulatului românesc de la Rostov pe Don, dar și pentru că se amestecă în politica din România, informează digi24.ro

“Oficiali de rang înalt ruși au răspândit acest gen de declarații bombastice. Rusia este net inferioară NATO și poate rămâne doar cu aceste amenințări de peste gard. Rusia a dovedit în conflictul din Ucraina că nu are o forță militară superioară încât să își mai permită să se angajeze în alte conflicte. Răspunsul diplomatic pe care România ar trebui să-l dea, este unul mult mai hotărât. Alte state l-au luat. Uitați, numai ce s-a închis consulatul românesc de la Rostov pe Don. Eu cred că declararea domnului Kuzmin persona non grata, pentru atitudinea și pentru susținerea fățișă a unei formațiuni politice, și implicarea în politica internă din România, ar fi un răspuns corect. Asta, mergând până la închiderea consulatelor și reprezentanțelor rusești din România”, a declarat Simion.

Guvernul de la Moscova a acceptat propunerea Ministerului rus de Externe de denunțare a acordului privind deschiderea Consulatului General al României la Rostov pe Don, iar premierul rus Mihail Mișușin a semnat ordinul în acest sens.

Total
0
Shares
Total
0
Share