Externe

Preşedintele Braziliei, călare la un miting de amploare, într-un moment în care țara sa este pe locul 2 în lume ca număr de infectări cu COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a sfidat încă o dată normele sanitare, participând la un miting cu simpatizanții său, într-un moment în care în țară au fost înregistrate jumătate de milion de cazuri de infectare cu coronavirus, notează AFP, citată de Agerpres.

Jair Bolsonaro  a salutat zecile de persoane  adunate în faţa palatului prezidenţial din Brasilia, în timp ce oamenii îi scandau numele dat de ei, „Mito, Mito, Mito” (Mitul).

Ferindu-se de această dată să atingă mâinile partizanilor săi, Jair Bolsonaro, înconjurat de garda de corp, a ridicat doi copii pe umerii săi. Ulterior, s-a plimbat printre simpatizanţi călare pe un cal al poliţiei.

Brazilia, care are 210 milioane de locuitori, este a patra ţară ca număr de morţi din cauza noului coronavirus, raportând sâmbătă 28.834 de decese, în urma Statelor Unite (peste 103.000), Regatului Unit (38.489) şi Italiei (33.414), potrivit unui bilanţ întocmit de AFP.

Brazilia va depăşi în curând 500.000 de cazuri de COVID-19, fiind pe locul al doilea în lume după Statele Unite care înregistrează circa două milioane de persoane infectate.

Citește și: Donald Trump a fost dus într-un buncăr din Casa Albă în timpul protestelor de vineri noapte

loading...

Comments are closed.