Alte știri

Președintele CEC va deține președinția Asociației Oficialilor Electorali din Europa

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova, Angelica Caraman, a fost aleasă să dețină președinția Asociației Oficialilor Electorali din Europa (ACEEEO) în perioada 2022-2023.

Potrivit CEC, Adunarea Generală a ACEEEO, care a avut loc astăzi la București, a ales ca președinte al organizației pe șeful administrației electorale de la Chișinău. Pentru candidatura Angelei Caraman au votat toți membrii instituționali ai Asociației, prezenți la eveniment.

„Este încă o recunoaștere a aspirațiilor autorității de management electoral, dar și a cetățenilor noștri de a consolida democrația în Republica Moldova, de a continua să muncim pentru implementarea celor mai înalte standarde în materie electorală”, a declarat Caraman.

Astfel, CEC va pregăti cea de-a 31-a conferință anulă a ACEEEO, care va avea loc în septembrie 2022, la Chișinău, iar drept temă pentru discuții s-a propus subiectul implementării metodelor alternative de vot.

Asociația Oficialilor Electorali Europeni este o organizație regională independentă a organismelor de management electoral, cu un statut juridic, bazat pe dreptul internațional. Asociația întrunește 25 de membri instituționali (reprezentanți ai autorităților electorale din 25 state din Europa şi spațiul CSI), trei membri asociați şi un membru suport.

Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova este membru de drept al ACEEEO din anul 1998, iar din septembrie 2013 face parte din componența comitetului executiv al acestei instituții. A mai deținut președinția în perioada 2014-2015.

loading...

Comments are closed.