Președintele Comisiei de control al finanțelor publice, Tatiana Cunețchi a avut o întrevedere cu expertul UE, Peeter Latti

Președintele Comisiei de control al finanțelor publice, Tatiana Cunețchi, a avut, astăzi, o întrevedere cu Peeter Latti, expert în cadrul Proiectului de consolidare a capacităților Curții de Conturi, proiect implementat cu asistența Uniunii Europene.

În cadrul întrevederii, oficialii au abordat mai multe subiecte de actualitate care vizează activitatea Curții de Conturi, precum și au făcut un schimb de opinii privind acțiunile menite să consolideze capacitatea instituțională a acesteia.

Interlocutorii au discutat aspecte privind dezvoltarea strategică a instituției supreme de audit, în mod special dezvoltarea auditului performanței, controlul calității în cadrul instituției, consolidarea profesionalismului auditorilor și a remunerării conforme a acestora.

De asemenea, discuțiile au vizat aspecte referitoare la cooperarea dintre comisiile parlamentare de profil și Ministerul Finanțelor în vederea identificării unei formule optime privind asigurarea resurselor financiare care ar asigura eficiența activității Curții de Conturi.

Președintele Comisiei de control al finanțelor publice, Tatiana Cunețchi, a subliniat importanța menținerii unei colaborări continue între legislativ și, în special, comisia parlamentară de profil și Curtea de Conturi în vederea consolidării capacității instituției de audit și îndeplinirii misiunii sale în mod eficient și obiectiv.

Totodată, președinta Comisiei a apreciat suportul oferit de partenerii de dezvoltare în eficientizarea activității Curții de Conturi a Republicii Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share