Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, s-a întâlnit cu ministrului moldovean al Justiției, Fadei Nagacevschi

Ministrul moldovean al Justiției, Fadei Nagacevschi, a avut o întrevedere cu Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio. Mesajul lui Gianni Buquicchio a fost publicat pe pagina oficială a Comisiei de la Veneția.

„În urma întâlnirii mele cu ministrul Justiției al Republicii Moldova, sunt foarte preocupat de conflictele actuale dintre diferitele instituții ale statului.

Republica Moldova trebuie să demonstreze că este un stat constituțional viabil, guvernat de statul de drept.

Constituția trebuie respectată. Mandatul și puterile instituțiilor statului trebuie respectate. În acest sens, amintesc că Comisia de la Veneția, în avizul său din octombrie, a recunoscut legitimitatea actualei compoziții a Consiliului Superior al Magistraturii. În același timp, aceste competențe constituționale trebuie folosite și întotdeauna pentru a îndeplini obiective instituționale legitime în interesul cetățenilor moldoveni. Nu ar trebui să existe loc pentru interese obscure.

Solicit tuturor instituțiilor din Republica Moldova să coopereze fidel și productiv între ele pentru a găsi o soluție pe termen lung pentru independența și integritatea serviciilor judiciare și de urmărire penală, în conformitate cu Constituția Moldovei și cu internaționalul principiile democrației și statul de drept”, a declarat Gianni Buquicchio.

Total
0
Shares
Total
0
Share