Alte știri

Președintele Consiliului European, despre vaccinare: „Săptămânile următoare vor fi dificile”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a avertizat joi că „săptămânile următoare″ vor fi „dificile în ceea ce priveşte vaccinarea″⁣.

Declaraţia a fost făcută la încheierea unui summit cu liderii Celor 27 consacrat pandemiei de coronavirus, relatează AFP.

„Situaţia actuală este dificilă, dar aş dori să transmit un mesaj de optimism (…) Avem mijloacele necesare pentru a ne asigura că UE joacă un rol cheie în (…) ieşirea din această criză în următoarele luni”, a afirmat Charles Michel, într-un moment în care campaniile de vaccinare în UE se confruntă cu dificultăţi.

Liderii UE au cerut joi să „se menţină restricţii ferme″, accelerând în acelaşi timp campaniile de vaccinare pentru a face faţă „provocărilor suplimentare″⁣ reprezentate de răspândirea unor tulpini mai contagioase ale coronavirusului.

„Situaţia epidemiologică rămâne gravă, iar noile tulpini reprezintă provocări suplimentare. Prin urmare, trebuie să menţinem restricţii ferme în timp ce ne intensificăm eforturile pentru a accelera furnizarea de vaccinuri″, au declarat şefii de stat şi de guvern din UE, potrivit unui comunicat difuzat la încheierea unui summit care a avut loc în format de videoconferinţă.

Sursa: Agerpres

loading...

Comments are closed.