Președintele CSP a efectuat o vizită la Parchetul European și a participat la ședința Rețelei NADAL

În perioada 26 – 28 mai 2024, președintele Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Obadă, a participat la ședința Rețelei NADAL și a efectuat o vizită de lucru la Parchetul European.

Forumul a reunit membri NADAL, procurori șefi și procurori generali din țările europene, în sensul construirii relațiilor durabile de cooperare și dezbaterii asupra problemelor actuale ale Uniunii Europene în materie de justiție penală.

De asemenea, în cadrul vizitei, la Luxemburg, președintele Consiliului a avut o întrevedere cu procurorul-şef al Parchetului European, Laura Codruţa Kovesi, în marja întrevederii fiind puse în discuție progresele înregistrate în procesul de reformare a justiției din țara noastră.

Acțiunile desfășurate au reprezentat un punct-cheie atât în sensul vectorului de integrare europeană al Republicii Moldova, cât și sub aspectul preluării bunelor practici în lupta cu criminalitatea, recuperarea bunurilor infracționale și implementarea reformei instituționale în concordanță cu standardele europene.

Vizita a avut loc cu suportul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), prin intermediul Proiectului ,,Consolidarea statului de drept și mecanismelor anticorupție în Republica Moldova”.

Total
0
Shares
Total
0
Share