Actual

Președintele CSP: Procesul de selectare a unui procuror general interimar este grăbit

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Consiliului Superior al Procurorilor, Angela Motuzoc, precizează că procesul de selectare a unui procuror general interimar este grăbit. Chiar dacă legea prevede un termen de până la 5 zile pentru anunțarea candidaturii, s-a purces astăzi la procedură (la o zi de la suspendarea lui Alexandr Stoianoglu). Au fost identificați doi candidați care să asigure interimatul: Dumitru Robu și Victoria Furtună, propuși de membrii CSP. Aceștia sunt invitați la Consiliu, la 15.30, pentru a-și exprima punctul de vedere, transmite IPN.

„Legea cu privire la procuratură a fost modificată și respectiva alegere a procurorului general interimar presupune identificarea candidaților, să fie acordul acestora – care deja a fost primit în ședință, exprimarea punctului de vedere, după care Consiliul va merge în deliberare pentru a fi ales și înaintat (candidatul) președintelui țării”, a declarat președintele CSP, răspunzând la întrebările jurnaliștilor.

Procurorul general interimar va fi ales cu majoritatea voturilor membrilor CSP.

Ministrul justiției, Sergiu Litvinenco, membru CSP, a propus candidatura lui Dumitru Robu, dar a ținut să precizeze că, dacă aceasta va fi susținută, nu are nicio legătură cu Partidul Acțiune și Solidaritate. Ministrul justiției a mai spus că își dorește ca dosarul lui Alexandr Stoianogo să fie gestionat de procurori în conformitate cu rigorile legii.

loading...

Comments are closed.