Social

Președintele Igor Dodon a adresat un mesaj de felicitare cu ocazia zilei de 1 septembrie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a adresat astăzi un mesaj de felicitare, cu ocazia zilei de 1 septembrie, elevilor, părinţilor, profesorilor, tuturor angajaţilor din sistemul de învăţămînt.

În mesaj se arată:

Dragi elevi și studenți,
Stimați profesori,
Dragi părinți,
Vă felicit cu prilejul mult așteptatului început de an școlar 2020-2021. Este pentru prima dată când v-ați bucurat de o vacanță extinsă, dar care v-a accentuat dorința de a învăța și, mai ales, de a reveni în sălile de clasă, alături de colegi și profesori.
Așa cum am resimțit-o cu toții, pandemia a intervenit în cursul firesc al lucrurilor. Va trebui să ne resetam obișnuințele și să acceptăm versiunea alternativă și, foarte important, temporară de realizare a procesului educațional în acest an școlar. Lecțiile la distanță, noile instrumente de lucru cu mijloace tehnologice sunt doar o variantă în complexul proces de predare-învățare, proces din care nu se exclude sârguința, râvna, curiozitatea și marea dorință de a ști.
Sunt sigur că fiecare membru al societății noastre care are copil de școală a înțeles, într-o măsură mai mare decât până la pandemie, rolul și importanța profesiei de pedagog. Nicio tehnologie avansată, niciun gadget ultramodern nu va putea înlocui profesorii, care, de astăzi, completează rândurile celor din „linia întâi”.
Cert rămâne faptul că, indiferent de condiții, școala trebuie să progreseze și să-și realizeze misiunea nobilă și extrem de responsabilă ce-i revine dintotdeauna.
Vă urez tuturor sănătate și perseverență în atingerea obiectivelor. Am toată încrederea că putem face față provocărilor și că anul de studii 2020-2021 va fi unul cu rezultate remarcabile și cu activități interesante, palpitante și memorabile.
Într-un ceas bun!
loading...

Comments are closed.