Alte știri

Președintele Igor Dodon a discutat cu șefii companiilor farmaceutice și importatorii de medicamente

Pinterest LinkedIn Tumblr

După întrevederile de lucru cu reprezentanții rețelelor comerciale și producătorii agricoli, Președintele Igor Dodon a discutată astăzi și cu șefii companiilor farmaceutice și importatorii de medicamente.

Șeful statului a menționat faptul că asigurarea populației cu medicamente, de rând cu securitatea alimentară, este o chestiune vitală, mai ales în condiții de pandemie.

La fel, a exprimat recunoștință celor prezenți pentru atitudinea responsabilă în problema aprovizionării oamenilor cu medicamente. Totodată, a constatat că deficitul acut de măști de protecție din farmacii, care acum este reglementat parțial din contul producerii locale, nu este vina rețelelor de farmacii, ci o realitate obiectivă de nivel global și nicio țară nu a fost pregătită de o asemenea criză.

În această ordine de idei au fost discutate detaliat două subiecte principale: rezervele de preparate necesare în țară și prețurile la medicamente. S-a menționat că aceste lucruri sunt influențate de anumiți factori, precum – prețul impus de producător, fluctuațiile cursului valutar, interdicția impusă de aproape toate țările la exportul de medicamente și inventar pe perioada epidemiei de coronavirus.

Președintele Igor Dodon a dat asigurări că conducerea de vârf a țării va acorda tot sprijinul necesar pentru ca livrările de medicamente pentru sistemul de sănătate și populație în general să fie efectuate fără întreruperi. În acest sens, autoritățile sunt pregătite să desfășoare consultări politice cu partenerii noștri externi. De asemenea, Dodon a informat că problemele din ramură vor fi discutate în cel mai scurt timp la nivelul Guvernului Republicii Moldova.

loading...

Comments are closed.