Alte știri

Președintele Igor Dodon a înmânat distincții de stat colectivelor a patru instituții din Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr
Președintele Igor Dodon a înmânat astăzi înalte distincții de stat colectivelor a partu instituții din municipiul Chișinău, în conformitate cu decretele semnate anterior.
Astfel, pentru merite deosebite în dezvoltarea muzeologiei, contribuţie la păstrarea patrimoniului cultural național și activitate expozițională prodigioasă,  distincția „Ordinul de Onoare” a fost conferită, conform decretului semnat în anul 2019,  Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală .
„Ordinul de Onoare” a fost conferit și Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă”, în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea biblioteconomiei, pentru contribuţie substanţială la salvgardarea patrimoniului naţional documentar şi succese în consolidarea colaborării interbibliotecare. Decretul de conferire a distincției a fost semnat în anul 2019.
Pentru dezvoltarea și promovarea muzicii simfonice, contribuţie remarcabilă la păstrarea tezaurului cultural, Igor Dodon a conferit „Ordinul Republicii” Orchestrei Naționale Simfonice a Companiei „Teleradio-Moldova”, în conformitate cu decretul semnat în anul curent.
De asemenea, în semn de profundă apreciere a meritelor deosebite în asigurarea legalității, ordinii și securității publice și contribuție la asigurarea unui înalt nivel de pregătire a subunităților, Direcției de Poliție a municipiului Chișinău a Inspectoratului General al Poliției al MAI i-a fost conferit „Ordinul Ștefan cel Mare”, conform decretului semnat în 2017.
loading...

Comments are closed.