Alte știri

Preşedintele interimar al PLDM, despre “propunerea umilitoare” primită de la PPDA și decizia de a susține PAS: “Noi am mai delegat persoane pe lista blocului ACUM şi nu am avut mare eficienţă”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șapte entități politice și-au depus deja dosarele la CEC pentru a fi înregistrate în calitate de concurenți electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. În același timp, partidele politice îşi definitivează listele electorale, iar PLDM a anunțat că nu va participa la vot. Potrivit conducerii partidului, vor susține PAS-ul în aceste alegeri, după ce au purtat discuții cu Platforma Demnitate și Adevăr pentru a se uni, dar au primit o „propunere umilitoare” de a merge în alegeri pe listele lor.

Alexandru Bujorean, preşedinte interimar PLDM, a declarat în cadrul emisiunii Punctul pe Azi că PLDM a discutat şi cu PPDA pentru constituirea unui bloc electoral, însă nu a ajuns la un consens cu Platforma DA, ulterior luându-se decizia de a susține PAS-ul, dar fără a condiționa formațiunea condusă acum de Igor Grosu.

„Nu pentru că am ține la identitatea politică, dar contează şi motivația pe care o au oamenii în campanie. Noi am mai delegat persoane pe lista blocului ACUM şi nu am avut mare eficiență”, a spus Alexandru Bujorean.

Bujorean susține că decizia partidului de a susţine PAS în alegeri nu a fost luată pentru reacții.

Amintim că recent, Vlad Filat a declarat la o emisiune tv că, Partidul Liberal Democrat ar fi purtat discuții cu Platforma Demnitate și Adevăr pentru a se uni, eventual, pentru alegerile parlamentare din 11 iulie. Platforma DA ar fi propus varianta de a merge în alegeri pe listele lor, declara Filat. PLDM a calificat propunerea ca fiind umilitoare.

Alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe 11 iulie 2021.

 

loading...

Comments are closed.