Social

Președintele Maia Sandu a respins cererea de graţiere a mamei cu 5 copii, condamnată la 8 ani de închisoare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Avocatul Iulian Rusanovschi a anunţat joi, 11 noiembrie, că preşedintele Maia Sandu „a respins cererea de graţiere a mamei cu 5 copii, condamnată la 8 ani de închisoare pentru că nu a restituit un împrumut de 8.000 de euro”, scrie adevarul.ro

„În ţara hoţilor şi a furtului miliardului, face puşcărie doar o mamă care a împrumut prin contract 8.000 de euro pentru întreţinerea şi creşterea copiilor săi, după ce tatăl lor i-a abandonat. Cererea de grațiere era singura speranţă de care se agăţaseră acei copilaşi şi bunicii lor care îi îngrijesc. Probabil suferința lor nu a fost suficientă pentru a ajunge la inima Preşedintelui Ţării. Nu a fost suficient nici faptul că Ursachi Natalia (mama celor 5 copii) primise aviz favorabil pentru grațiere din partea Penitenciarului Rusca, iar expertul psihiatru stabilise clar că: „o eventuala grațiere nu va produce risc de recidivă””, a scris Iulian Rusanovschi pe Facebook.

Potrivit avocatului, este „trist este şi faptul că Presedintele nu a intervenit in acest act de injustitie pentru a echilibra inechitatea sociala fata de aceasta persoana.”

„Daca Ilan Shor este astazi la libertate, iar aceasta mama condamnata de Judecatoria Drochia la 8 ani, iar Curtea de apel ia comutat pedeapsa in 6 ani închisoare – pentru un credit de 8.000 euro infundă puşcăria, atunci suntem un stat esuat, care favorizeaza hoţii si simulează dreptatea acolo unde nu e nevoie”, a mai adăugat avocatul.

Contactați pentru o reacție oficială, reprezentanții Președinției nu au binevoit să răspundă.

Citește și: VIDEO // PAS și-a făcut campanie electorală pe seama mamei cu 5 copii, pe care Maia Sandu nu a grațiat-o

loading...

Comments are closed.