Politic

Președintele Maia Sandu s-a întâlnit la București cu premierul României, Florin Cîțu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a anunțat miercuri, 4 februarie, că a plecat spre capitala franceză, acolo unde va efectua o vizită oficială. În drum spre Paris, șefa statului menționează că a avut o scurtă întrevedere la București cu premierul României, Florin Cîțu.

În mesajul său, președintele Sandu a menționat că în cadrul întrevederii „i-a mulțumit premierului român pentru deschiderea și bunăvoința cu care Guvernul României sprijină Republica Moldova”.

Astăzi, aflându-mă câteva ore la București în drum spre Paris, am avut o scurtă întrevedere cu Prim-ministrul României, Florin Cîțu. I-am mulțumit domnului Cîțu pentru deschiderea și bunăvoința cu care Guvernul României sprijină Republica Moldova, mai ales în aceste vremuri grele pentru toți.Subiectul principal al discuției a fost, bineînțeles, modul în care România ne poate ajuta să avem acces mai rapid la vaccinul anti-Covid-19.

Premierul Cîțu ne-a asigurat că sunt analizate toate pârghiile posibile în acest sens, stoparea pandemiei fiind un subiect de securitate nu doar națională, ci și europeană. Prim-ministrul Florin Cîțu m-a informat, totodată, că într-un timp foarte scurt Guvernul României va transmite Republicii Moldova și alte ajutoare.

De asemenea, am vorbit despre inițiativele abordate în cadrul vizitei Președintelui României, Klaus Iohannis, la Chișinău, astfel încât să intensificăm colaborarea la nivel guvernamental. Printre proiectele prioritare pentru cooperarea bilaterală am enumerat conexiunea energetică cu România, funcționalitatea Gazoductului Iași-Chișinău, precum și construcția podului de la Ungheni.Domnul Florin Cîțu m-a asigurat că România va depune toate eforturile pentru a sprijini în continuare Republica Moldova, atât în relațiile bilaterale, cât și la nivelul Uniunii Europene, promovând agenda europeană a țării noastre și interesele cetățenilor”, a notat Maia Sandu pe Facebook.

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, efectuează în zilele de 3 și 4 februarie curent o vizită oficială la Paris. În cadrul acesteia, Maia Sandu va avea o întrevedere cu președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron.

De asemenea, la Paris, președinta Maia Sandu se va întâlni cu o serie de oficiali de rang înalt ai Statului Francez, după cum urmează:

  • Gérard Larcher, Președintele Senatului Republicii Franceze și membrii Grupului de prietenie Franța – Republica Moldova din Senat;
  • Richard Ferrand, Președintele Adunării Naționale și membrii Grupului de prietenie Franța – Republica Moldova din cadrul Adunării Naționale;
  • Jean-Yves Le Drian, Ministrul pentru Europa și Afaceri Externe;
  • Amélie de Montchalin, Ministru pentru Transformare și Serviciu Public;
  • Louise Mushikiwabo, Secretar General al Francofoniei;
  • Întrevedere cu conducerea MEDEF, cea mai mare asociație patronală din Franța, și cu reprezentanți ai businessului francez.

Din delegația oficială care va merge în Franța fac parte președinta Republicii Moldova, Maia Sandu; Cristina Gherasimov, consiliera în domeniul politicii externe; Sorina Ștefîrță, consiliera pentru comunicare publică și Vasile Popa, șef-adjunct al Serviciului Protecție și Pază de Stat.

sursa: ZdG.md

Citește și: DECIS! În Parlament vor avea loc audieri în legătură cu concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău

loading...

Comments are closed.