Politic

Președintele Maia Sandu va ține un discurs în plenul Parlamentului European

Pinterest LinkedIn Tumblr

Republica Moldova va fi cap de afiș în Parlamentul European în următoarele săptămâni, anunță europarlamentarul Siegfried Muresan, acesta anunțând și vizita Maiei Sandu.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

”Săptămâna viitoare, vom avea o dezbatere și vom adopta o rezoluție în plenul Parlamentului European pentru a ne arăta susținerea față de Republica Moldova.

În sesiunea plenară din 18 – 19 mai, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va veni în plenul Parlamentului să vorbească despre cât de important a fost ajutorul pe care Republica Moldova l-a oferit Uniunii Europene în gestionarea crizei refugiaților. Ca președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, am făcut solicitarea ca președinta Maia Sandu să se adreseze plenului Parlamentului imediat după tensionarea situației din Ucraina.

Toate acestea au fost decise astăzi de Conferința Președinților Grupurilor Politice din Parlamentul European, ca urmare a solicitării venite din partea noastră, a Grupului PPE. Ele au fost incluse pe agenda oficială a Parlamentului European pentru următoarele săptămâni.

Aceste lucruri arată încrederea de care Republica Moldova se bucură acum la nivel european și dorința noastră de a sprijini Moldova cu tot ce putem”, a declarat oficialul.

Vizita Maiei Sandu la Parlamentul European nu a fost anunțată de către Președinția de la Chișinău.

loading...

Comments are closed.