Actual

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit cu Ambasadoarea Regatului Suediei în Republica Moldova, Katarina Fried

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Regatului Suediei în Republica Moldova, Katarina Fried. Oficialii au discutat despre cooperarea bilaterală și posibilitățile de intensificare a dialogului interparlamentar.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Igor Grosu și-a exprimat recunoștința pentru asistența tehnică și financiară acordată de partenerii suedezi în diverse domenii.

Președintele Parlamentului a remarcat suportul oferit Legislativului țării noastre pentru implementarea sistemului e-parlament, în special a sistemului electronic de vot. „Apreciem înalt această asistență, care ne-a ajutat să obținem votul electronic și, în așa mod, să creștem gradul de transparență în activitatea legislativă”, a declarat Speakerul Igor Grosu.

Totodată, Președintele Parlamentului a mulțumit poporului suedez pentru ajutorul oferit Republicii Moldova de-a lungul timpului.

„Exprim gratitudine pentru asistența tehnică și financiară acordată de către statul suedez pentru țara noastră, care include proiecte importante precum crearea primului Centru de Excelență în domeniul TIC „Tekwill” din Chișinău, centrul de excelență în IT „StartUp City” din Cahul, sistemul e-Parlament, domeniul medicinii și, nu în ultimul rând, ajutor pe perioada pandemiei. Totodată, am vrea să intensificăm cooperarea în domenii precum digitalizarea și proiecte de mediu”, a menționat Președintele Parlamentului.

În cadrul întrevederii s-a mai discutat despre situația din regiune, iar Președintele Parlamentului a reiterat că Republica Moldova monitorizează îndeaproape, iar prioritatea zero pentru statul Republica Moldova este viaţa şi siguranţa cetăţenilor noştri.

De asemenea, oficialii au mai discutat despre vizita pe care planifică să o facă Președintele Parlamentului, Igor Grosu, în Regatul Suediei, la invitația lansată de omologul său suedez, Andreas Norlen.

loading...

Comments are closed.