Președintele Parlamentului Igor Grosu va participa la reuniunea comisiilor juridice care va avea loc în România

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, vicepreședintele Senatului României, Virgil Guran, și președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk vor participa în perioada 24-26 ianuarie, în România la reuniunea comisiilor parlamentare juridice.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, evenimentul va reuni reprezentanți ai instituțiilor juridice din cele 3 țări, magistrați și avocați, diplomați, iar dezbaterile vor fi împărțite pe mai multe sesiuni de lucru.

Conform sursei citate, scopul ședinței comune este de a aduce cele trei țări la aceeași masă de discuții, pentru a analiza aspectele relevante în procesul de preaderare la Uniunea Europeană.

În cadrul ședinței se va discuta despre recomandările ce vizează domeniul justiției și funcționarea sistemului judiciar, propuse în procesul de negociere a Republicii Moldova și a Ucrainei în contextul aderării la Uniunea Europeană.

Urmare a ședinței comune va fi adoptată și o declarație care vizează cooperarea dintre R. Moldova, Ucraina și România în domeniul reformării justiției și combaterii corupției.

Total
0
Shares
Total
0
Share