Alte știri

Președintele Parlamentului s-a întâlnit cu Pascal Le Deunff, Ambasadorul Franței la Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Parlamentului, Igor Grosu a avut o întrevedere cu Pascal Le Deunff, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Franceze în Republica Moldova, la final de misiune în țara noastră.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a mulțumit Excelenței Sale pentru sprijinul acordat țării noastre de-a lungul timpului și a salutat implicarea statului francez, inclusiv prin proiectele investiționale care contribuie la dezvoltarea Republicii Moldova.  În context, s-a menționat despre recenta decizie a Agenției Franceze pentru Dezvoltare de a sprijini proiecte în trei domenii prioritare pentru Republica Moldova: reîmpădurirea și irigarea, modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, interconexiunile de energie electrică și eficiența energetică a clădirilor.

„Apreciem înalt relațiile între țările noastre și vom susține acțiunile menite să favorizeze dezvoltarea economică și socială în beneficiul tuturor cetățenilor”, a declarat Igor Grosu.

Discuțiile s-au axat și pe agenda de reforme în țara noastră, care rămâne a fi o prioritate pentru autoritățile de la Chișinău. Printre ele se enumeră-respectarea statului de drept, reforma justiției, combaterea corupției și respectarea drepturilor omului.

Igor Grosu a reiterat că noul Parlament va accelera agenda de reforme pe care și-a propus-o, astfel încât să avanseze relațiile economice și să faciliteze activitățile companiilor franceze care vor să investească în Republica Moldova.

loading...

Comments are closed.